SKINN ER IKKE BARE SKINN!

For å forklare de forskjellige skinntyper som benyttes på møbler. Det er riktig mange som selger skinnstoler som faktisk ikke vet noe om det de selger.... Det vet vi, og vi ønsker for våre kunder at de får den beste veiledningen.Alle kunder som kjøper over, 4 skinn stoler eller flere av oss, mottar en boks skinn rense ogbevarings fett, som anbefales brukt til Arne Jacobsen skinn stoler.


Anilin skinn

Anilinskinn er den type skinn der kommer tættest på det "rå" naturlige skinn.Da denne skinntype er uten egentlig overfladebeskyttelse og der derfor ikke er nogen mulighed for at skjule eventuelle "fejl" i det færdige skinn, bruges der til denne skinntype huter af høj sortering. Det er et krav at huterne kun må have få skader eller naturlige ar, for ikke at blive frasorteret.Anilinskinn er et blødt materiale, meget behageligt at sidde på og føles stort set aldrig hverken varmt eller koldt. Til gengæld er Anilinskinn også væsentligt mere sårbart overfor bruks påvirkninger.Pletter efter spildte væsker, fedtstof m.v. lader sig undertiden kun vanskeligt fjerne.Skinnet vil med tiden, i forhold til andre skinntype, få en kraftigere patina end de fleste andre skinntyper, afhængigt af den valgte farve, specielt på de mest brugsutsatte flader.Anilinskinn anbefales, hvis der primært er fokus på at materialet skal være behageligt at bruge og hvor det praktiske spiller en mindre rolle.


Semianilin skinn

Denne type skinn har fået en let overfladebehandling og derved er blevet mere resistent for påvirkninger i dagligdagen. Overfladebehandlingen, der beskytter skinnet, betyder dog at skinnet bliver en lille smule mindre behageligt i brug og overfladen får et lidt mere kunstigt look. Dog betyder overfladebehandlingen at man har lidt større reaktionstid til at fjerne spildte væsker og lignende fra skinnets overflade inden det begynder at trænge ind og give pletter eller skjolder. Ændringer i skinnets utseende vil også være mindre for denne skinntype end for det ovennævnte anilinskinn. Semianilin skinn bør foretrækkes, hvor der lægges vægt på at få et rimeligt praktisk skinnmateriale, men uten at give afkald på de bløde og behagelige egenskaber skinnet har.


Nubuck

Nubuckskinn er bearbejdet på en unik måde for at få sit ru utseende. Skinnet er en anilin type, der betyder at det ikke har nogen overfladebeskyttelse. Garverierne imprægnerer dog almindeligvis Nubuck skinnet for at give det en vis beskyttelse. Skinnet kan bedst sammenlignes med ruskind og Nubuck vil derfor også forandre sig på en lignende måde, f. eks kan den ru overflade blive slidt af hvor skinnet bruges kraftigst, så overfladen på disse steder bliver mere glat. Nubuck kræver derfor en regelmæssig og grundig vedligeholdelse og pleje for at bevare sit oprindelige utseende.


Dekkfarget skinn

Dekkfarget skinn har fået en kraftigere overfladebeskyttelse, typisk med skinnlak, der resulterer i et særdeles praktisk skinn, der kan holde til lidt af hvert.Den kraftigere behandling bevirker at skinnet noget bliver stivere og mere kunstigt at se og føle på. Farvningen lukker, helt eller delvist, skinnets overflade og det bliver mindre behageligt i brug. Skinnet vil derfor heller ikke forandre sig særligt meget i brug, så man kan roligt regne med samme utseende i relativt lang tid. Til gengæld er denne skinntype meget praktisk i brug og møbler med dette materiale kan derfor anbefales, hvor de praktiske egenskaber er vigtigst og de komfortable egenskaber er sekundære.


By-Cast Skinn / PU Skinn

By-Cast skinn og PU skinn er som oftest produceret af oksehuder, mere specifikt af spaltlaget der garves, farves og efterfølgende narvsættes (præges med skinnmønster) for til sidst at blive påført et lagbeskyttende Polyurethan (PU) der giver overfladen det karakteristiske glatte og blanke look.Polyurethan er et plastmateriale, og derfor vil det færdige skinn være praktisk og slidstærkt, men det naturlige skinns smidighed og komfort må man være foruten på disse møbler.


Antikskinn (NarvSkinn)

Disse typer skinn er lavet for at kunne fremstille et møbel, der fra starten ser gammelt ut.Denne "Antik" effekt kan opnås på flere måder: En måde er ved af farve skinnets overflade med farvet lak i forskellige nuancer.En anden mulighed er at påføre farvet voks på skinnets overflade. Idet at hele meningen med antik-skinn er at give det et gammelt look må der forventes større forandringer i skinnets utseende.


Spalt (Bageste lag af huden)
Spalt er det innerste lag af den spaltede dyrehud, altså den del af den spaltede hud der vender indad. Det har derfor, ingen naturlig overflade og må derfor igennem en større bearbejdnings prosess for at få et brukbart skinn. Spalt bliver garvet, overfladefarvet og herefter præget med et skinn mønster for at ligne de øvrige skinn typer. Dette kaldes at narvsætte. Da spaltskinn ikke har helt den samme styrke som "narvskinn" bruges det normalt kun til overflader der ikke ut settes for nogen særlig slitasje – eksempelvis stel. Spaltskinn finder man normalt på møbler i den billigere ende.